KBF logo

Kokusai Butokukai Finland

Kokusai Butokukai Finland

Kokusai Butokukai Finland on osa kansainvälistä Butokukai -liittoa. Kokusai Butokukai Finlandin on perustanut Shihan André Lafond (8.dan, Kyoshi), joka harjoitteli vuosia kansainvälisen Butokukain pääopettajan O’Sensei Richard Kimin (10.dan, Hanshi) oppilaana ja jolle O’Sensei Kim antoi vastuun ylläpitää ja kehittää Butokukaita Pohjois-Euroopassa.

Vuoteen 2014 saakka Kokusai Butokukai Finlandin rekisteröity nimi oli Suomen Karate-Jutsu Renmei ry. Tämän jälkeen vanha nimi on poistunut käytöstä, ja vuoden 2015 alussa perustettu Kokusai Butokukai Finland ry vastaa edeltäjänsä tavoin kaikesta Butokukain toiminnasta Suomessa.

Shihan Lafond on opettanut Suomessa karatea ja muita Butokukaihin kuuluvia lajeja 1970-luvulta lähtien. Tänä päivänä hänen työtään jatkavat Kokusai Butokukai Finlandin pääopettajat Sensei Mika Tepponen (6.dan, Renshi), Sensei Tapio Korhonen (6.dan, Renshi) sekä Sensei Mira Koskenkorva (4.dan, Shidoin Sensei). Yhdistyksen puheenjohtaja on Sensei Mika Tepponen, ja sen teknillinen johtaja on Sensei Tapio Korhonen. Yhdistyksen kunniapuheenjohtaja on Shihan André Lafond, ja kunniajäsen Kaj Lafond (2.dan).

Jäsenseurat

Kansainväliseen Kokusai Butokukai-liittoon on rekisteröity neljä Suomessa toimivaa seuraa - Kobukan ry (Helsinki), Kenbukan ry (Tampere), Seinäjoen Karate-Do ry (Seikado) sekä Seishin-Kaikan (Vaasa). Kokusai Butokukai Finlandin kaikki opetustoiminta on järjestetty Kobukanin, Kenbukanin ja Seikadon kautta. Lisäksi Seikadon alaisuudessa toimii harjoitusryhmä Lapualla. Lisätietoja seuroista sekä niiden kursseista ja opetuksesta löydät Kobukanin, Kenbukanin, Seikadon ja Teichikanin omilta sivuilta.

Kokusai Butokukaista voit lukea lisää täältä.