KBF logo

Kokusai Butokukai Finland

Ajankohtaista

Alkeiskurssit alkavat

Osassa seuroissamme pyörähtää alkeiskurssit käyntiin alkuvuodesta. Lue tarkemmin seurojen omilta sivuilta (Seinäjoki, Lapua, Helsinki, Tampere)

 

Koronavirustilanteen aiheuttamat muutokset toiminnassamme!

Vallitseva poikkeustila Suomessa vaikuttaa myös KBF:n toimintaan. Kaikki harjoitukset ja leirit on peruttu 31.5. saakka. Kuuntelemme aktiivisesti viranomaisten ohjeita ja suosituksia ja toimimme niiden mukaan. Kannustamme omaehtoiseen harjoitteluun ja kunnon ylläpitämiseen.

 

Dan-graduointi Seinäjoella 7.3.2020

Lauantaina 7.3.2020 Seinäjoella pidettiin Yudanshakai seminaari ja dan-vyökokeet.
7 tunnin session päätteeksi graduoitiin uusia vyöarvoja:

3. dan Joonas Pekkinen
1.dan Markus Rajala
1.dan Hannu Leppälä

 

Lapuan seura on nyt Teichikan ry.

Lapualla syksyllä 2019 toimintansa aloittanut harjoitusryhmä on nyt vakiinnuttanut toimintansa. Seuran virallinen nimi on Teichikan ry ja opetuksesta vastaa Tomi Kauhajärvi. Seuran toiminnasta lisää Teichikanin omalla sivulla.

 

KBF aloittaa harjoitusryhmän Lapualla

Seinäjoen Karate-Do yhdessä Kokusai Butokukai Finlandin kanssa aloittavat karaten harjoitusryhmän Lapualla. Toiminta pyörii alussa virallisesti Seinäjoen seuran alaisuudessa, mutta lähitulevaisuudessa on tarkoitus perustaa Lapualle oma seura joka liitetään osaksi Kokusai Butokukai Finland ry:tä.

Peruskurssi käynnistuu KE 18.9. klo 17.30 Lapuan lukion peilisalissa.

Lue lisää lapuan harjoitusryhmän toiminnasta

 

Kesäleiri 5.-7.7.2019

Karatevuoden suurin kotimainen tapahtumamme eli kesäleiri järjestettiin tänäkin vuonna Marttisen leirikeskuksessa Virroilla. Osanottajamäärä rikkoi edellisen ennätyksen viime vuoden talvileiriltä: opettajat mukaan lukien leiriläisiä oli yhteensä 26 kaikilta eri tasoilta ja kaikista kolmesta jäsenseurasta. Leirin opettajina toimivat Sensei Korhonen ja Sensei Tepponen.

Leiri alkoi perjantaina nelituntisella rupeamalla, jonka aikana harjoiteltiin muun muassa vartalon dynamiikkaa ja sen soveltamista parin kanssa. Illan päätteeksi tutustuttiin leirikatoihin, joita olivat Juroku koko leiriväelle ja monien ihailema Chatan Yara Kusanku seniorioppilaille.

Lauantai-aamu alkoi perinteisellä kävelyllä rantaan sekä pienellä taiso- ja taiji-hetkellä. Päivän aikana syvennettiin edellisiltana opittua sekä järjestettiin vyökokeet. Onnea kaikille kokeen läpäisseille – etenkin Tomi Kauhajärvelle (Seikado), joka läpäisi onnistuneesti shodan-kokeen ja liittyi siten KBF:n mustavöisten pieneen mutta sitäkin tiiviimpään joukkoon.

Illan päätteeksi saunottiin, ja kylmästä säästä huolimatta muutama oppilas uskaltautui jopa kastautumaan vedessä. Saunan päälle vietettiin vielä yhdessä iltaa ja käytiin läpi itsepuolustukseen liittyvää lainsäädäntöä sekä hauskoja valokuvia menneisyydestä.

Lähtöpäivän eli sunnuntain treeneissä kokeiltiin ja sovellettiin painonsiirtoa, kerrattiin aiempia sisältöjä sekä tehtiin bo-perusharjoitteita.

Jälleen kerran kesäleiri oli onnistunut, virkistävä, opettavainen ja hauska kokemus, jolta kotiutuvat oppilaat olivat paitsi väsyneitä, myös inspiroituneita ja onnellisia. Marttisen leirikeskuksen tarjoaman kauniin, toimivan ja siistin treeniympäristön ja kattavan ruokatarjoilun lisäksi kokemuksesta tekivät ikimuistoisen myös kiinnostava opetussisältö ja erinomainen leirihenki. Tästä on hyvä lähteä kohti syksyä!

 

Muistoissamme - in memoriam

Sensei Veli Laitila, Lakeuden Karate-Jutsu

Veli Sensei on ollut seinäjokelaisen karaten avainhahmoja jo vuosikymmeniä, ja häntä on osaltaan kiittäminen myös Seikadon noususta ja varmakätisestä luotsaamisesta läpi 80- ja 90-lukujen. Moni meidänkin joukostamme muistaa aina ystävällisen Veli Sensein ensimmäisenä opettajanaan tai tuttuna treenikaverina.

Ystäväseurallemme Lakeuden Karate-Jutsulle kaikkea hyvää toivottaen ja Veli Sensein läheisten suruun osaa ottaen,
Kokusai Butokukai Finland ry:n ja sen jäsenseurojen opettajat ja oppilaat

 

Alkeiskurssin gradiointi Seinäjoella

Seinäjoella Seikadossa pidettiin tuoreelle alkeiskurssille ensimmäinen vyögraduointi ti 7.5.2019 ja kaikki läpäisivät kokeen menestyksekkääsi. Onnittelut ja tsemppiä tuleviin koitooksiin!

 

Itsepuolustusseminaari Tampereella

Kevään perinteinen itsepuolustusseminaari pidettin jälleen Tampereella LA 11.5.2019

Kevätleiri Seinäjoella

KBF Kevätleiri pidettiin totuttuun tapaan Toukolassa Seinäjoella 13.-14.4. ja ohjelmassa oli Seienchin kata, ushirogeri, lyöntejä istuen ja maaten, sekä seinioreille chen-taijimuotoa. Kerrattiin myös chatanyara no tonfaa, sekä Saifa kataa.

Suuret kiitokset jälleen Sensei Korhoselle opetuksista!

 

KBF-Talvileiri 2018

Kokusai Butokukai Finlandin talvileiri vietettiin jälleen Virroilla Marttisen leirikeskuksessa erinomaisissa puitteissa. Osallistujia saapui kiitetävissä määrin kaikista seuroista.

Leirillä harjoiteltiin perusteellisesti peruslyöntien mekaniikkaa ja puukkohyökkäystä vastaan puolustautumista sekä kobujutsun perusteita bolla ja tonfalla.  Katan osalta kerrattiin/opeteltiin avainkatoja, kuten Heian katat, Kusanku sho, Seipai, Chatan Yara no tonfa ja Chatan Yara no kon.

Paljon onnea kaikille graduoinneissa suoriutuneille, erityisesti Hanna Veltheim, sandan!

 

 

KBF Kevätleiri 2018

Kevätleiri pidettiin 2-päiväisenä Seinäjoella LA-SU 21.-22.4. Leirin teemana oli erilaisten kyynärpäätekniikoiden hyödyntäminen lähitaistelussa. Aihetta pureskeltiin kihon-harjoitteluilla, pädiharjoitteilla sekä parin kanssa. Opetuksessa vastasivat senseit Mika Tepponen ja Tapio Korhonen

 

KBF Talvileiri 2017

Talvileiri pidettiin jälleen Virroilla nuorisokeskus Marttisen upeissa puitteissa 24.-26.11. 3 päivän aikana harjoiteltiin monipuolisesti karate-, kobujutsu- ja neijia -harjoitteita. Leirin teemakatana oli Seipai ja kobujutsussa keskityttiin bo- ja tonfa -harjoituksiin.

Leirillä pidettiin myös vyögraduointi ja uusia vyöarvoja vahvistettiin seuraavasti:
Kalle Ahokas, 8 kyu
Jyri Lehto, 8 kyu
Matilda Antila, 7 kyu
Simo Hirsimäki, 6 kyu
Veeti Hirsimäki, 6 kyu
Anna Rajamäki, 6 kyu
Antti-Jussi Juvonen, 4 kyu
Jaakko Rauma 4 kyu

 

KBF Kesäleiri 2017

Tämän vuoden 3-päiväinen kesäleiri pidettiin Virroilla, Marttisen leirikeskuksessa pe-su 7.-9.72017. Uusi paikka osoittautuikin puitteiltaan erinomaiseksi, niin treenin kuin vapaa-ajan vietonkin suhteen.

Leirin keskeisenä teemana oli etäisyydenhallinta ja tekniikoiden toteutus pidemmältä etäisyydeltä. Kataharjoittelussa pääosissa olivat Heian Godan, Seisan ja Shisochin.  Kobujutsussa kerrattiin bo:n käsittelyn perusteita ja senioreiden kesken otettiin tuntumaan Choun No Kon -kataan. Myös Jo-kata Ju San No Jo läpikäytiin. Treenipäivät aloitettiin perinteikkäästi klo 6.00 Nei Jia-harjoitteilla.

La päivän päätteeksi pidettiin myös graduointitilaisuus ja uusia vyöarvoja suoritettiin seuraavasti:
- Jaakko Rauma, 5. kyu vihreä vyö
- Hannu Leppälä, 3. kyu ruskea vyö
- Markus Rajala, 3. kyu ruskea vyö

Onnittelut kaikille!

Kiitos Sensei Korhoselle taas kerran loistavasta opetuksesta, leiriporukalle hyvästä yhteishengestä ja koko Marttisen väelle huippuhyvistä puitteista ja ylläpidosta!

 

Tekniikkakatselmus Seinäjoella

Lauantaina 11. maaliskuuta pidettiin tekniikkakatselmus Seinäjoella. Opetuksesta vastasi sensei Korhonen. Aiheena oli kehonhallinta ja rytmi, keriwaza ja tasapaino. Eli suomeksi sanottuna tehtiin paljon potkuja. Erityisesti kiertopotkuun haettiin voimaa ja terävyyttä. Katapuolella ohjelmassa oli tällä kertaa Sanchin, Sisochin ja Passai Dai.

 

Uusia vyöarvoja Helsingissä

15.12.2016

 • Markus Rajala 4. kyu (sininen vyö)
 • Tapio Koivu 8. kyu (valkoinen vyö)

30.1.2017

 • Sami Kääriäinen 5. kyu (vihreä vyö)

Vyökoe Tampereella 25.1.2017

Lydia Raitaniemi, 8. kyu, valkoinen vyö

Leiri ja shodan-graduointi Seinäjoella 21.1.2017

LA 21.1.2017 pidettiin Seinäjoella leiri. Opetuksesta vastasi Sensei Tapio Korhonen. Lisäksi päivän aikana pidettiin shodan-graduointi, jossa Pekka Peltola (Kenbukan) ja Olli Hemminki (Kobukan) suorittivat onnistuneesti shodan (1.dan musta vyö) -vyöarvon.

Paljon onnea Pekka ja Olli!

 

Vyökoe Tampereella 19.12.2016

Tommi Rinta-Homi 6. kyu, oranssi vyö

 

Uusia vyöarvoja Seinäjoelle

Tiistaina 13.12.2016 pidettiin Seinäjoella vyökoetilaisuus ja uusia vyöarvoja myönnettiin seuraavasti:

8.kyu

 • Simo Hirsimäki
 • Veeti Hirsimäki
 • Matilda Antila
 • Anna Rajamäki
 • Mertsi Saarela
 • Matias Saarela
 • Rosa-Maria Saarela
 • Ville Tainio
 • Tapio Metsä-Turja
 • Tomi Nieminen

7.kyu

 • Joni Jouppi
 • Jere Koivukangas

6.kyu

 • Mikko Ahtola
 • Santtu Talasmäki
 • Jaakko Rauma

Suuret onnittelut kaikille!

Talvileiri

Kokusai Butokuai Finlandin talvileiri pidettiin Ruovedellä viikonloppuna 19. - 20. marraskuuta. Pikkutarkka tekniikan viilaaminen jätettiin vähemmälle tällä kertaa ja keskityttiin hätävarjelutilanteisiin ja yksinkertaisiin toimiviin tekniikoihin. Itsesuojeluun liittyvä lainsäädäntö kerrattiin perusteellisesti.

Leirin opetuksesta vastasi sensei Tepponen. 

 

Syksyn kataleiri

Syksyn leiri oli tiukka yhden päivän rutistus Helsingissä. Paikalla oli harrastajia kaikista seuroista. Leirillä keskittyttin muutamaan kataan. Ohjelmassa oli Bassai dai, Kusanku dai, Naihanchi ja Sanseiru.

Vyökoe 14.8.

 • Sabela Veiga 5. kyu, vihreä vyö
 • Janne Rajamäki 5. kyu vihreä vyö

 

Ensimmäinen alkeiskurssi Helsingissä 8.9.2016 alkaen

Helsingissä toimiva Kobukan järjestää ensimmäisen kerran alkeiskurssin. Katso tarkemmat tiedot Kobukanin sivulta. Kurssi-ilmoitus alla.

 

Kesäleiri 12.-14.8.

Kokusai Butokukai Finlandin kesäleiri pidettiin Ruovedellä 12.-14.8. Treenintäyteinen viikonloppu tarjosi osallistujille reippaan paluun karaten pariin kesälomien jälkeen. Leirille osallistui parisenkymmentä harrastajaa Seinäjoelta, Helsingistä ja Tampereelta.  Opetuksesta vastasi Sensei Korhonen.

Ensimmäiset harjoitukset aloitettiin perjantaina kello 19. Sää suosi leirin aluksi ja pystyimme harjoittelemaan karaten perusteita kauniissa kesäkelissä. Mukaan mahtui myös reipasta jumppaa muuun muassa köydenvedon muodossa. Lauantaina aloitettiin kello 6 taichi-harjoituksilla leirikeskuksen pihalla. Karaten pariin päästiin aampalan jälkeen yhdeksältä. Harjoitukset pidettiin varsiin tiiviissä tunnelmassa juhlasalissa/takkahuoneessa sateen vuoksi. Lounaan jälkeen vuorossa oli kataharjoittelua ja kobujutsua sailla ja tanbolla. Illalla ehdittiin saunaan, makkaranpaistoon ja ajoissa nukkumaan.

Sunnuntai alkoi tuttuun tapaan taichi-harjoituksilla aamukuudelta. Aamupalan jälkeen vedettiin vielä viimeinen rutistus karatea ja kobujutsua. Oranssivöisillä oli salissa vyökoe ja muut nauttivat kauniista auringonpaisteesta bo-kepit kädessä. Leiri päätettiin noin klo 12.

Kiitokset kaikille leiriläisille mahtavasta leiristä!

 

Kataleiri Helsingissä 28.-29.5.

Vuoden ensimmäinen ja ainoa sempai-leiri pidettiin Helsingissä. Pääsyvaatimuksena oli 3. kyu, joten kaikilla osallistujilla oli ruskea tai musta vyö. Karateharjoittelun lisäksi aiheena oli valmentaminen ja harjoitusten pitäminen. Kataosastolla ohjelmassa oli Heian-katat, Bassai dai, Kusanku dai ja Wanshu.

 

Vyökoe Tampereella 16.5.2016

 • Marko Partanen 5.kyu (vihreä vyö)
 • Jarmo Heikkinen 5kyu (vihreä vyö)

 

Vyökoe Tampereella 11.5.2016

 • Sonja Halla-aho, 8. kyu (valkoinen vyö)

 

Kevätleiri Seinäjoella

Tänä vuonna kevätleiri järjestettiin Seinäjoella 23-24.4.2016, eli se oli kaksipäiväinen (la-su). Opettajina toimivat Jaakko (Kenbukan) ja Hanna (Kobukan).

Leirin sisältö rakentui Gekisai Dai Ichin ympärille. Tämän Goju-ryu-tyylistä peräisin olevan katan ohessa ja avulla harjoiteltiin muun muassa painonsiirtolyöntiä sekä lähietäisyyden tekniikoita. Itsesuojelupuolta lähestyttiin bunkain kautta. 

Osallistujia oli kaikista KBF:n seuroista, ja salissa oli mahtava tunnelma läpi koko leirin, jopa lauantai-illan "sisutreeni"-osuuden! Lauantai-illan treenien päätteeksi kävimme piknik-illalliselle Toukolanpuiston koulun lattialle, kun vuorossa oli leirin suullinen osio.

 

Vyökoe Seinäjoella 24.4.2016

 • Tommi Rinta-Homi, 7kyu (keltainen vyö)

 

Vyökoe Seinäjoella 12.4.2016

 • Leppälä Aino (8.kyu, valkoinen vyö)
 • Pölkky Eerika (8.kyu, valkoinen vyö)
 • Jouppi Joni (8.kyu, valkoinen vyö)
 • Koivukangas Jere (8.kyu, valkoinen vyö)
 • Pulli Arttu (8.kyu, valkoinen vyö)
 • Rauma Jaakko (8.kyu, valkoinen vyö)
 • Totska Viktoria (8.kyu, valkoinen vyö)
 • Kekola Maria (8.kyu, valkoinen vyö)
 • Talasmäki Santtu (7.kyu, keltainen vyö)
 • Ahtola Mikko (7.kyu, keltainen vyö)

 

Kesäleirin ajankohta muuttunut!

KBF:n tämänvuotisen kesäleirin ajankohtaa on aikaistettu viikolla. Uusi ajankohta on 12.-14.8.2016.

Syy siirtoon liittyy leirin pitopaikan tilavarauksiin. Tänä vuonna leiri järjestetään Tuuhosen leirikeskuksessa Ruovedellä. Leiri alkaa perjantai-iltapäivällä ja päättyy sunnuntai-iltapäivällä/illalla. Tarkemmista aikatauluista sekä muista yksityiskohdista tiedotetaan myöhemmin, mutta viikonloppu kannattaa varmistaa itselleen vapaaksi jo nyt. Kesäleiri on KBF:n vuoden tärkein ja suurin tapahtuma, ja se on avoin kaikille (alkeiskurssin käyneille) Seikadon, Kenbukanin ja Kobukanin jäsenille.

Tapahtumakalenterin päivänmäärät on päivitetty.

 

Vyökoe Helsingissä 6.4.2016

 • Hilla Vuorinen, 6.kyu (oranssi vyö)

 

Tampereen itsepuolustuskoulutus

Opitun tiedon ja taidon hyödyntäminen itsesuojelutilanteessa oli yksi 12.3.2016 järjestetyn itsepuolustuskoulutuksen teemoja. Isännöivä seura oli Kenbukan, opettajana toimi Sensei Mika Tepponen, oppilaita oli paikalla myös Seikadosta ja Kobukanista - yhteensä meitä oli lähes 20.

Pitkän treenipäivän päätteeksi menimme porukalla nauttimaan Tampereen kuuluisista kanasiivistä.

 

Taichi-seminaari Seinäjoella

Seinäjoki isännöi vuoden ensimmäistä KBF-yhteistapahtumaa, nimittäin 6.2.2016 järjestettyä Taichi-seminaaria. Lauantaipäivän pituisen tapahtuman opettajana toimi Sensei Korhonen. Pääosassa päivän ohjelmassa olivat muodot - muille tuttu 6 step, ja seniorit puursivat tietenkin pitkän Chen-muodon parissa.

 

Seinäjoen näytös ja alkeiskurssi

Vuosi lähti Seikadossa käyntiin oikein vilkkaasti! Tammikuun toisella viikolla pidettiin ensin näytös 12.1., jota seurasivat alkeiskurssin ensimmäiset treenit 14.1.

Näytökseen saapui paljon yleisöä - noin 30 ihmistä - joiden lisäksi paikalla oli tietenkin oma porukka. 

Näytöksen huomioi myös Seinäjoella ilmestyvä maakuntalehti Ilkka. Tällä hetkellä mediassa on ollut paljon keskustelua yleisesti lisääntyneestä turvattomuuden tunteesta ja kasvaneesta kiinnostuksesta itsepuolustuslajeja kohtaan - varsinkin naisten keskuudessa. Tässä Ilkan juttu aiheesta:

Torstaina alkaneelle alkeiskurssille pääsee mukaan koko tammikuun ajan. Paikalle voi tulla ilmoittautumatta etukäteen - katso lisätietoja Seikadon sivuilta.

 

Vanhempia tapahtumia voit katsella täältä.